BEELDENPARK
AAN
ZEE

Beaufort is een driejaarlijkse kunsthappening die sinds 2003 plaats vindt langs de zeedijken, stranden en duinen van de hele Belgische kustlijn. Gedurende zes maanden kunnen kunstliefhebbers, inwoners en toeristen in elke deelnemende kustgemeente opvallende en memorabele kunstwerken komen bekijken, verspreid over de 67 kilometer lange kust. Uit de voorbije zeven edities van de Kunsttriënale aan Zee kochten de kustgemeenten verschillende kunstwerken aan. Ze bleven staan op hun oorspronkelijke locatie of kregen een nieuwe plek. Zo ontstond het permanent Beaufort Beeldenpark dat ondertussen al 40 werken telt. Het is de grootste openluchttentoonstelling in het unieke decor van de Kust.

Het Beaufort Beeldenpark kwam tot stand in samenwerking met de kustgemeenten De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist.

00 Enkele cijfers

Beaufort is een driejaarlijkse kunsthappening die sinds 2003 plaats vindt. Uit de zeven voorbije edities van de tentoonstelling kochten de kustgemeenten verschillende kunstwerken aan. Zo ontstond het permanent Beaufort Beeldenpark dat ondertussen al 40 werken telt.

over het Beeldenpark
7 Edities
10 Kustgemeentes
40 Kunstwerken
67 km Kust
Bezoek Ontdek de verschillende manieren om het Beeldenpark te bezoeken. Bekijk onze routes
Follow and share #beaufort.kunsttriennale
00 Nieuws
29 September 2022 Nieuwe curator voor Beaufort 2024
Laure Prouvost - Touching to sea you through our extremities
03 May 2022 Beaufort Beeldenpark breidt uit
25 March 2020 Kunst in tijden van corona
Beaufort Beach Clean Up
10 March 2020 Beaufort Beach Clean up
28 February 2020 Art to run voor sportieve ku(n)stliefhebbers
De Drie Wijsneuzen van De Panne
02 January 2020 Nieuwe tentoonstellingen Thys & de Gruyter en Matt Mullican