Artistieke selectie

00 Artistieke selectie

 

Elke editie staat een curator (of een team van curatoren) in voor de artistieke selectie, vertrekkende vanuit een doordacht concept. De kunstenaars die door de curator worden geselecteerd zijn actief in het professionele kunstenveld, hebben ervaring met projecten in de publieke ruimte, beschikken over bovenregionale uitstraling en hebben een artistieke praktijk die relevant is binnen het geheel van het overkoepelende tentoonstellingsconcept.

We zijn ons ervan bewust dat het voor startende kunstenaars niet eenvoudig is om op dergelijk selectieproces in te breken. Daarom bieden we graag de kans om via deze weg je werk onder de aandacht van onze curator(en) te brengen d.m.v. een spontane aanmelding*.

Ben je actief als professionele kunstenaar en ben je van mening dat jouw werk past binnen de context van Beaufort? Stuur ons een mailtje met een actueel cv en portfolio.

Indien er interesse is in je werk nemen wij verder contact met je op.

*De kleine lettertjes:

  • Spontane aanmeldingen i.k.v. Beaufort 2024 kunnen gestuurd worden naar info@beaufort24.be tot en met 30 november 2022. Voorstellen die te laat binnenkomen, niet aan de eisen voldoen en/of niet alle onderdelen bevatten, worden niet in behandeling genomen.

  • Een aanmelding bestaat uit volgende onderdelen: 1. contactgegevens (adres, GSM, e-mail, website). 2. actueel CV (solo- en groepstentoonstellingen, werken in publieke ruimte) 3. beknopte portfolio ondersteund door beeldmateriaal (max. 5 A4). Dit alles in pdf-formaat, met een maximale bestandsgrootte van 5 MB

  • We verwachten géén uitgewerkte projectvoorstellen. Indien er verdere interesse is in je werk, zullen we opnieuw contact opnemen. De verdere modaliteiten hiervan worden vastgelegd in een overeenkomst tussen kunstenaar en organisatie.  

  • Je mag van ons een antwoord verwachten in de loop van december. De beslissing van de curator en de organisatie is onherroepelijk en iedere deelnemer verklaart er zich mee akkoord door aanmelding.

  • De door jou verstrekte persoonsgegevens worden gebruikt om met de kunstenaars in contact te kunnen treden. Deze gegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk. Persoonlijke gegevens worden niet doorgegeven aan derden.