Datum 28 February 2020

Art to run voor sportieve ku(n)stliefhebbers

00 Art to run

Aan je conditie werken en tegelijkertijd cultuur opsnuiven? Over multitasking gesproken!

Via verschillende hardlooproutes kan je het Beaufort Beeldenpark op een drafje ontdekken. Doe je onderweg ook aan plogging (afval verzamelen dat je onderweg tegenkomt) dan maak je ons helemaal blij! 

Er zijn drie routes van verschillende afstanden:  

Beaufort West - 12.5 km
Beaufort Midden - 4.3 km
Beaufort Oost - 9.2 km

Op de kaart kan je de route bekijken, en krijg je meer info over het traject, de ondergrond en welke kunstwerken je onderweg tegenkomt.  

00 5 tips voor hardlopers

1. Een goede voorbereiding is het halve werk
Breng voor je vertrek zonnebrandcrème aan en neem onderweg water mee.

2. Zoek een rustig moment
Springen over pas gebouwde zandkastelen of het ontwijken van vliegers is natuurlijk best een uitdaging, maar het is niet ideaal. Kies een rustig moment uit, zoals 's morgens vroeg of na zonsondergang.

3. Wind mee is mooi meegenomen
Voordat je begint te rennen, kijk eerst hoe de wind staat. Wind in de rug is een goede zaak, zeker aan zee. Terugkeren kan via de meer beschutte duinen.

4. Blijf dicht bij de zee
Hoe dichter je bij de zee rent, hoe steviger en platter het zand is.

5. Doe het rustig aan
Misschien wel het belangrijkste advies van allemaal: rennen op het strand is meer belastend voor je benen, dus doe het rustig aan in het begin. Ben je al een doorgewinterde strandloper? Dan is het leuk om je training uitdagender te maken door afwisselend op vast zand en op droog, los zand verder weg van het water te rennen. Hou je van zand tussen je tenen? Doe dan eens aan barefoot running

 

Bron: Womenshealthmag.nl