Veelgestelde vragen.

00

Moet ik tickets kopen voor een bezoek aan het Beeldenpark?

Nee hoor. Het Beeldenpark bestaat uit sculpturen en kunstinstallaties in de publieke ruimte, dus je bezoek is helemaal gratis
De enige wederdienst die we vragen is of je tijdens je bezoek ons openluchtmuseum mee proper houdt. Bij de diensten voor toerisme kan je gratis een pocketboekje met praktische info én een beach clean up kit krijgen. Hier vind je een lijst met verdeelpunten. 

 

00

Wat zijn de openingsuren van het Beaufort Beeldenpark?

De kunstwerken kan je 24/7 bewonderen, dus het tijdstip van je bezoek kies je helemaal zelf.
Een gouden tip: een zonsopgang of zonsondergang zorgen voor een magisch effect!

 

00

Hoe verplaats ik me best?

De 30 kunstwerken van het Beaufort Beeldenpark staan verspreid over de hele Belgische kustlijn. Het onderweg zijn maakt dus een belangrijk deel uit van de ervaring. 

Heb je het graag sportief? Probeer dan zeker een van onze uitgestippelde fietsroutes uit. Je legt het parcours af op je eigen tempo en ziet onderweg enkele van de iconische Beaufort-werken. 
Wil je graag meer kunstwerken zien op kortere tijd? Dan raden we je een bezoek met de kusttram aan. 
Met een korte wandeling geraak je tot bij elk kunstwerk vanaf de dichtstbijzijnde tramhalte én je hebt geen file- of parkeerzorgen. Check de traminfo en adresgegevens bij elk kunstwerk. Via de routeplanner op onze website of je smartphone vind je snel de weg!  

Meer info vind je hier

 

00

Hoeveel kunstwerken kan ik zien tijdens mijn bezoek?

Hoe lang je op pad gaat en hoeveel kunstwerken je onderweg meepikt, bepaal je helemaal zelf. Veel hangt natuurlijk af van je vervoersmiddel (zie hierboven).

We raden aan tijdens je bezoek ofwel te focussen op de Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort/Middelkerke/Oostende) óf op de Oostkust (Bredene/De Haan/Blankenberge/Zeebrugge/Knokke-Heist). Combineren kan ook, maar hou rekening met een langere tocht en een steviger tempo.